HPs TrafikskolaDin väg till körkortet

Info gällande körning

Lektionen börjar inte när du som elev kommer till skolan om du är sen utan den börjar den tiden som det står i schemat.
Skolan kan när som helst avboka lektion om t.ex läraren är sjuk och vi meddelar detta så snart vi vet om det och då försöker vi att hitta nästa bästa lucka för att boka in den missade lektionen. När lärarna avbokar så ger det inte eleven rätt till ersättning i någon form utan vi bokar enbart in lektionen vid ett annat tillfälle.
Starta inte fordonet utan lärarens samtycke. Trafikregler är inte till för att ifrågasättas eller överträdas. Trafikregler är lagar och är till för din och andras säkerhet. Följ lärarens instruktion i alla lägen. Kom ihåg att läraren har dubbelkommando och kommer att ingripa om det krävs.

Avbokning

Du kan avboka lektioner och kursen genom att ringa eller maila till oss senast  kl 13.00 vardagen innan den bokade tiden.Du måste ha fått svar från oss att den har avbokats. Om du inte av/ombokar i tid så debiteras kursen, såvida du inte kan uppvisa ett sjukintyg. Avbokning av ett intensivpaket måste göras kl 13.00 veckan innan kursstart.

Tänk på att vi har skolregler som måste följas, och sjudom inträffar kanske ibland därför är sjukintyg obligatoriskt att skicka in till oss från samma dag ifrån vårdcentral/sjukhus.

Halkan

Avbokning av Risk 2 /Halkan måste ske senast 3 dagar innan din bokning. Avbokar du halkan senare måste du betala hela kursavgiften, såvida du inte kan uppvisa ett giltigt läkarintyg.

Förarprov

Innan du gör ditt förarprov genom skolan så måste du ha alla moment i utbildningsplanen godkända och genomgått en Utbildningskontroll, varpå läraren bedömer om du är redo eller behöver öva mer.
Du måste ha gjort Riskettan och Risktvåan samt godkänt Kunskapsprov på Trafikverket innan du kan göra ditt förarprov.
Skolan får enligt regelverket inte skicka elever till körprov som inte är godkända av skolan. Du kan dock boka egen privat tid för förarprov om du själv önskar på Trafikverket Boka prov privat

Betalning

Betalningen måste göras innan påbörjad utbildning. Minst 50% av paketpriset ska betalas i samband med bokning och resterande belopp en vecka innan kursstart.

Retur

R

Retur
Ingen returrätt eller återköp av Paket köpta med Mecenatkort eller andra tillfälliga erbjudanden. Har du köpt ett körpaket där lån av bil ingår men bokar privat uppkörning förfaller den och inga pengar återbetalas.
Köpta lektioner/paket är giltiga i 12 månader från inköpsdatum. 

R

Retur skall göras inom 3 månader och då tillkommer en administrationsavgift om 10%.
Köp med Klarna debiteras med en administrationsavgift om 2,5% av köpesumman

Hitta hit med kollektivtrafik

 Västtrafik  till  Bifrost hållplats i Mölndal.
Bussarna som stannar vid Bifrost är: 25, 186 och 753.

Om du tänker skriva in adressen på GPS, skriv då in Blandsädesgatan 4a, då skall du bli hänvisad att köra in på den stora parkeringen längs vägen.”

 Hitta hit

För att hitta hit klicka på länken  Hitta hit
Skall du på kurs hos oss eller besöka oss på vårt kontor? Parkera  din bil på anvisad plats för Parkering för besökare. Se bild nedan.

Ladda ner p-appen Mobilpark och sök upp områdes kod 7526

Varmt välkomna

GDPR

Genom att gå på någon av våra kurser eller använda någon av våra tjänster så accepterar du att vi behandlar dina personuppgifter. Du godkänner också att vi använder elektroniska kanaler för att skicka information till dig. Det är viktigt att du läser vår dataskyddspolicy innan du använder våra tjänster.

Uppgifter om dig behandlas i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Om du som registrerad önskar information om vilka uppgifter som behandlas av oss så kan du antingen kontakta oss via mail eller om du har tillgång till elevcentralen själv hämta ut en rapport. Registrerad kan begära rättelse av felaktiga uppgifter. Registrerad har rätt att vända sig till HPs Trafikskola och be att uppgifterna som avser honom eller henne raderas om inte uppgifterna är nödvändiga för att fullfölja avtal eller andra lagstadgade åtaganden.

Du kommer indirekt eller direkt att ge oss information om dig själv på ett antal olika sätt, när du bokar in dig för en kurs eller lektion, när du handlar i kassan, när du kontaktar oss eller när du använder elevcentralen eller vår webb. Det kan vara:

  • Person- och kontaktinformation – namn, födelsedatum, personnummer, faktura- och leveransadress, e-postadress, mobiltelefonnummer, etc.
  • Betalningsinformation – fakturainformation, bankkontonummer, etc. (ansöker du om delbetalning via Wasa Kredit så gäller deras dataskyddspolicy och personuppgiftsbehandling mellan er.)
  • Information om varor/tjänster – detaljer angående de varor/tjänster du har köpt.
  • Historisk information – dina köp och din betalningshistorik.
  • Information om hur du interagerar med oss – hur du använder våra tjänster, hur du lämnade tjänsten, eventuella automatiska utskick från oss.
  • Enhetsinformation – t.ex. IP-adress, och digitala fotspår när du rör dig på vår webbsida.

Informationen du ger oss, såväl som information om varorna/tjänsterna vi samlar in vid köp är generellt sett nödvändig för att ingå ett avtalsförhållande med oss, medan den övriga informationen vi samlar in generellt sett är nödvändig för andra syften så som rättsliga förpliktelser från vår sida gentemot bland andra Transportstyrelsen och Skatteverket men också efter en intresseavvägning för att administrera relationen mellan dig och HPs Trafikskola.

Den informationen du ger oss kommer att sparas så länge det krävs för att vi ska kunna utföra våra åtaganden gentemot dig och enligt lagstadgade lagringstider till exempel för att uppfylla krav i bokföringslagen.