Personbil B

Den bästa utbildningen får du om du kombinerar teori och praktik. Övningskör du hemma så kan det vara bra att ganska tidigt ta en körlektion för att vara säker på att du är på rätt väg.
Din privata handledare är varmt välkommen att följa med på körlektionen, såvida det är ok för dig som elev och det inte gör dig nervös, för att få tips om vad ni kan fortsätta öva på hemma.
Vi anpassar utbildningen efter varje elevs förutsättningar och behov. Hur många lektioner du kommer att behöva köra beror bland annat på hur mycket du övningskör privat, hur regelbundet du kör och dina teoretiska kunskaper. Vi kan oftast göra en preliminär bedömning efter 2-3 körlektioner.
För att få lov att övningsköra så krävs det att du har ansökt om och fått ett körkotstillstånd godkänt. Du ansöker om ett tillstånd hos Transportstyrelsen för de behörigheterna du vill övningsköra för. Det är en blankett som du måste fylla i som inkluderar en hälsodeklaration och ett syntest hos en optiker.
Vi har ett samarbete med Utterdahls Optik, om du går dit för syntestet och uppger att ni kommer från HPs så får ni 20% rabatt på undersökningen.
Ansökan om Körkortstillståndet gör du enklast här : Ansökan om Körskortstillstånd
Synintygsblanketten hittar du här: Intyg om Synprövning
Transportstyrelsen tar ut en avgift för att behandla ärendet, du kommer att få hem ditt körkortstillstånd när det är godkänt.
Om du har planerat att övningsköra privat så måste även den handledare du ska köra med vara godkänd utav Transportstyrelsen. HPs Trafikskola erbjuder handledarkurs/ introduktionsutbildning för dig som vill köra privat. Läs mer under ”Handledarutbildning”
Våra Fordon
Manuell
Skall du ta körkort för manuell bil kommer du hos oss köra en Peugeot 2008 årsmodell 2016 eller en Kia Soul också från 2016. Båda är säkra, bekväma och lättkörda miljöbilar
Automat
För våra elever som ska att ta automatkörkort använder vi Kia Soul årsmodell 2016.