Regler / Villkor och GDPR

Info gällande körning

Kom alltid i tid, utgå från att vara minst 10 min tidig.
Lektionen börjar inte när du som elev kommer till skolan om du är sen utan den börjar den tiden som det står i schemat.
 
Skolan har när som helst rätt att avboka lektionen om t.ex läraren är sjuk, vi meddelar detta så snart vi vet om det och då försöker vi att hitta nästa bästa lucka för att boka in den missade lektionen. När lärarna avbokar så ger det inte eleven rätt till ersättning i någon form utan vi bokar enbart in lektionen vid ett annat tillfälle.
Notera att byte av lärare kan ske om din lärare är sjuk, frånvarande etc. Lektionen ställs inte in om en av våra andra lärare har möjlighet att köra.
 
 
Starta inte fordonet utan lärarens samtycke. Trafikregler är inte till för att ifrågasättas eller överträdas. Trafikregler är lagar och är till för din och andras säkerhet. Följ lärarens instruktion i alla lägen. Kom ihåg att läraren har dubbelkommando och kommer att ingripa om det krävs.
 
Avbokning
 

Du kan avboka lektioner och kursen genom att ringa eller maila till oss senast  kl 13.00 vardagen innan den bokade tiden.
Du måste ha fått svar från oss att den har avbokats. Om du inte av/ombokar i tid så debiteras kursen, såvida du inte kan uppvisa ett sjukintyg.
Avbokning av ett intensivpaket måste göras kl 13.00 veckan innan kursstart.

Teori

Kombinera körning med teori. Läs teori under den tid som du övningskör. Det hjälper dig att tillämpa trafikregler under övningskörning. Din körning förbättras markant när du får möjlighet att tänka och reflektera över din körning när du läser teorin.

Halkan
 
Avbokning av Risk 2 /Halkan måste ske senast 3 dagar innan din bokning. Avbokar du halkan senare måste du betala hela kursavgiften, såvida du inte kan uppvisa ett giltigt läkarintyg.
 
 
Förarprov
 
Innan du gör ditt förarprov genom skolan så måste du ha alla moment i utbildningsplanen godkända och ha gjort teorin på Elevcentralen.
Du måste ha gjort både Riskettan och Risktvåan innan du kan göra ditt förarprov.
Skolan får enligt regelverket inte skicka elever till körprov som inte är godkända av skolan. Du kan dock boka egen privat tid för förarprov om du själv önskar på Trafikverket Boka prov privat
 
Betalning
 
Betalningen måste göras innan påbörjad utbildning. Minst 50% av paketpriset ska betalas i samband med bokning och resterande belopp en vecka innan kursstart.
 
Vid köp av paket och returer av återstående lektioner räknas körlektionspriset efter prisnivån med lägre rabatt. Ett köp av exempelvis 20-paket där kunden vill avboka och ha åter 5 lektioner räknas priset för 10-paket samt ett 5-paket. Detta är för att förhindra missbruk av våra erbjudanden.
 
Vid returer (på elevens begäran) av betalda lektioner som avbokats tillkommer en administrationsavgift på 10%.
 

Ingen returrätt eller återköp av Paket köpta med Mecenatkort eller andra tillfälliga erbjudanden.

 
Köpta lektioner/paket är giltiga i 12 månader